O Združenju ZAPIS

Združenje ZAPIS je nastalo na pobudo avtorjev, producentov in izvajalcev, da bi končno uredili razmere na področju privatnega in drugega lastnega reproduciranja.

Združenje ZAPIS bo tako zbiralo nadomestila samo iz tega naslova, saj je do sedaj v več kot 15-ih letih nastala ogromna - več milijonska - škoda vsem tistim, ki ste veliko investirali v produkcijo stvaritev in jih izdali na nosilcih slike ali zvoka ali pa bili izvajalci oz. soustvarjalci teh vsebin.

Še pomembneje: Združenje ZAPIS bo zbrana nadomestila tudi delilo med upravičence po vnaprej določenih in jasnih pravilih delitve.

Od kje ime ZAPIS?

Vsa glasbena in avdiovizualna dela obstajajo kot zapis na zvočnem ali slikovnem mediju, kar je bilo naše vodilo pri izbiri imena za novo neprofitno društvo.

Vljudno vabimo vse avtorje, izvajalce, filmske producente in proizvajalce fonogramov, da pooblastite Združenje ZAPIS in podpisano pooblastilo posredujete na naslov:

>> Več o včlanitvi